Szatkownice i krajalnice. 50 lat doświadczenia.

Akcesoria:

Tarcze dla Szatkownic serii S

Tarcza na długą kapustę

Służy do cięcia (szatkowania) kapusty do kwaszenia na tzw. "makaron" lub cięcia innych twardych warzyw i owoców w plastry –marchew, ogórek, ziemniaki, czosnek itp.

Wydajność (w zależności od przetwarzanego towaru i ustawionej grubości cięcia):

  • S-800: 9-10 t/h
  • S-650: 4 t/h
  • S-600: 3.5 t/h

Tarcza na krótką kapustę

Wydajność:

  • S-800: ok. 7-8 t/h
  • S-650: ok. 3.5 t/h
  • S-600: ok. 3 t/h

Tarcza na grys i wióry

Tarcza występuje w trzech wariantach średnicy oczek, w zależności od przeznaczenia:

  • średnica oczek tarki 3mm - do rozdrabniania marchwi, selera, buraka ćwikłowego
  • średnica oczek tarki 5mm - do marchwi, buraka, jabłek, kapusty białej na drobny grys - idealna dla surówki typu "colesław"
  • średnica oczek tarki 8mm - do kapusty białej na "grys" oraz innych warzyw na grube wióry

Wydajność uzależniona jest od rodzaju tarczy i krojonych warzyw:

  • S-800: 4 - 6 t/h
  • S-600: 1.5 - 2 t/h

Tarcza do pieczarek, papryki (S-600)

Służy do cięcia w plastry:

  • grzybów np. pieczarki
  • kapusty do mrożenia

Po zastosowaniu specjalnej rzystawki "tuleje" można kroić w paski lub plastry kapustę pekińską, paprykę, ogórki.

Wydajność uzależniona jest od rodzaju krojonych warzyw i grubości krojenia i wynosi od 800 do 1500 kg/h.

Tarcza tarka na pulpę (S-600)

Możliwe zastosowania:

  • ziemniak na pyzy lub placki.
  • burak ćwikłowy (np. do chrzanu)
do góry